3 zorgen rond CERN

kijkmagazine

07 March 2017 09:05

cern

Er doen bizarre theorieën de ronde over het Europese deeltjesinstituut CERN. Drie voorbeelden.

Alweer een jaar of zeven botsen er in de LHC met tussenpozen deeltjes op elkaar en nog steeds is de wereld niet vergaan. Je zou dus denken dat de angst voor deze ondergrondse deeltjesversneller en het instituut erachter, CERN, inmiddels wel is weggezakt. Maar er zijn nog altijd zorgen rond CERN. Drie voorbeelden:

  1. In 2008 spant ene Walter Wagner op Hawai een rechtszaak aan tegen CERN om te voorkomen dat de LHC wordt aangezet. Daarbij kan volgens hem (en anderen) namelijk een zwart gat ontstaan dat de aarde zal verzwelgen. En er zijn nog altijd mensen die deze theorie geloven.
  2. Aanhangers van het raëlisme, die het leven op aarde als een schepping van buitenaardse wetenschappers zien, kondigen aan bij CERN te willen demonstreren, omdat in de LHC levensvormen worden gedood die zich in de botsende deeltjes bevinden.
  3. De site The Christian Truther maakt zich onder meer ernstig zorgen over de experimenten met antimaterie die op CERN worden gedaan. Een antideeltje is namelijk “een demonisch geladen deeltje dat ze uit de putten van de hel hebben gehaald”.

Dit is een kader uit de Complot!-aflevering ‘Demonisch deeltjeslab’, te vinden in KIJK 4/2017. Deze editie ligt in de winkel vanaf 23 maart tot en met 19 april. 

Meer informatie:

Beeld: Maximilien Brice/CERN


Meer Artikelen