‘Ook jouw ideale vrouw moet flinke borsten hebben’

VB

15 January 2011 16:00

Vorige maand kon je er alles over lezen: hoe het mannelijke brein evolutionair is voorgeprogrammeerd om een stel rijpe eierstokken te herkennen. Een beetje man gaat zijn kostbare zaad tenslotte niet verspillen aan een kansloze missie.

Dit alles weten we dankzij de wetenschap. Maar wetenschap is een zaak van gemiddelden. Rijst de vraag: geldt dit nou ook voor jou, nuchtere Hollandse man? Dat heeft KIJK onderzocht onder vijfhonderd Nederlandse mannen.

En wat blijkt? Ja, het geldt ook voor jou. Ook jij staart een mooie dame na. Ook jij gaat voor de evolutionair voorspelbare schoonheidsidealen. En dus moet ook jóuw ideale vrouw flinke borsten hebben, ronde billen en lang haar. Logisch. Want vruchtbaar moet ze zijn, en dat lees je nou eenmaal niet af aan haar vingerkootjes of mooi gelakte teennagels.

Maar hoe zit dat bij de KIJK-man? Zijn er verschillen tussen de doorsnee Nederlandse man en de man die zichzelf elke maand op KIJK trakteert? Ja, die zijn er! Zo zijn hangborsten voor de KIJK-man (8,7 procent) in tegenstelling tot de gemiddelde man (5,5 procent) een grotere afknapper dan lichaamsbeharing (5,4 procent versus 9,2 procent).

Ook geeft een aanzienlijk groter deel van de KIJKers aan zich om te draaien wanneer een blonde schone hem passeert (47,5 procent versus 29,3 procent). En als hij haar dan tegenkomt, laat hij er bovendien geen (of in elk geval een stuk minder) gras over groeien… Meer dan gemiddeld duiken KIJK-mannen er het liefst zo snel mogelijk het bed mee in (41,5 procent versus 34,4 procent).

Dat zou je plat kunnen vinden… Maar bedenk dan wel dat de KIJK-man, meer dan de doorsnee man, een vrouw pas als perfect typeert wanneer ze ook iets te vertellen heeft. Vindt 29,5 procent van de Nederlandse heren het een groot probleem wanneer de dame nog geen volzin kan uitspreken, onder de KIJK-mannen gooit dan een respectabele 38,9 procent de handdoek in de ring. En daarmee blijft de KIJKer wat mij betreft nog altijd een stuk idealer dan de Nederlandse middenmoot.

Beeld: Studio 5982


Meer Artikelen