Vork in penis en andere bizarre röntgenfoto’s

KIJK-redactie

24-01-2014 16:00:51

Vork in penis

Kinderen met kralen in hun neus zijn voor een huisarts waarschijnlijk wekelijkse kost. Maar soms krijgen dokters zo’n bizar ‘lichaamsvreemd voorwerp’ voor hun kiezen, dat zelfs zij er raar van opkijken. Drie voorbeelden.

Bij de foto linksboven: een 70-jarige Australiër kwam vorig jaar in het nieuws met een wel heel ongebruikelijk lichamelijk probleem. De heer in kwestie had een dessertvork – compleet met handvat én tanden – in zijn penis gestopt ‘ter seksuele bevrediging’. Hij kwam bloedend op de eerste hulp, waar het even duurde voor de artsen doorhadden wat de reden van zijn ‘stijve’ was. Met tangen en smeermiddelen verlosten zij 
de man van de vork, en beschreven het geval in een wetenschappelijk tijdschrift. Opdat hun vakbroeders weten wat ze moeten doen met een volgende patiënt die wat al te speels is met zijn bestek.

Speer in hoofd

Deze 16-jarige jongen kwam in 2012 op de spoedeisende hulp terecht met een harpoen in zijn hoofd. Het ding was bijna een meter lang en afkomstig uit een vispistool waarmee wat ongelukkig was gemikt. De artsen van de Amerikaanse puber waren stomverbaasd: hij kon hen bij binnenkomst gewoon aankijken en vertellen wat er was gebeurd. De tiener had ‘mazzel’: de harpoen had zijn oog gemist, zat in de rechterhersenhelft en raakte geen belangrijke bloedvaten. Het ding, dat aan de achterkant de schedel weer uit kwam, werd tijdens een drie uur durende operatie verwijderd. De jongen lijkt goed te herstellen.

Telefoon in rectum

Mensen steken een heel scala aan voorwerpen in de uitgang van hun darmen, met gênante verklaringen. Zo duwde iemand een lege fles naar binnen (“ik probeerde mijn darmverstopping op te lossen”) en werd iemand “zomaar wakker met een gloeilamp in zijn rectum”. Op internet circuleren beelden van een jampot, zaklamp (al doet de vorm vermoeden dat het iets anders is) en elektrische tandenborstel, allemaal via de, eh, onderkant het lichaam binnengekomen. De telefoon blijkt ook populair: er zijn verschillende modellen op röntgenfoto’s te zien. Eén daarvan zat, inclusief handsfree set, in een Sri Lankaanse gevangene. Hij probeerde zijn mobieltje te verbergen voor de bewaking, maar werd – zo gaan de verhalen tenminste – betrapt toen zijn ringtone klonk.

In KIJK 3/2014 vind je meer bizarre röntgenfoto’s van voorwerpen die niet in ons lichaam thuishoren. Dit nummer ligt in de winkel van 6 februari tot en met 5 maart.

Tekst: Christa Broekhuizen

Beeld: EPA/ANP, AFP/ANPPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen