Brandende windturbine geeft spectaculaire show weg

Marysa van den Berg

2016-08-08 14:18:20

Een fikse rookpluim is wel het laatste wat je verwacht te zien als je naar een windturbine staat te kijken. Toch kan het zomaar gebeuren.

Een spectaculair filmpje uit Palladam, India. Een windturbine draait al brandend en rokend zijn laatste rondjes:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wat ging er mis? Gezien de stilstaande windturbines op de achtergrond, lijkt het erop dat het mechanisme faalde waarmee de wieken op hun plaats worden gehouden tijdens een storm.

Een windmolen heeft twee soorten remmen. Elektrische remmen zorgen ervoor dat de wieken niet harder kunnen dan een bepaalde snelheid. Mechanische remmen laten de wieken helemaal stoppen en laten ze stilstaan.

Maar helaas, de remmen van deze windmolen (en van een tweede op de achtergrond) deden hun werk niet goed – en dat liep op spectaculaire wijze af.

Bron: Popular Mechanics


Meer Filmpjes

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.