Filmpje: ‘bemande’ drone maakt acrobatische salto’s

Annelies Bes

19 February 2020 09:28

drone vliegend bemand stunten

Tijdens zijn eerste buitenvlucht scheert de Big Drone van Drone Champions AG op spectaculaire wijze door de lucht.

Een geel gevaarte, groter dan een hobbydrone, maar kleiner dan een helikopter, koos onlangs voor het eerst het luchtruim. Bestuurd met een controller vanaf de grond, maakte deze Big Drone, met erin een testdummy, een reeks acrobatische koprollen door de lucht. In Vrsar, een kustplaats in Kroatië, test Drone Champions AG zijn bemande drone voor het eerst in de buitenlucht.

Lees ook:

Knalgeel

Op het eerste gezicht heeft de drone veel weg van een vliegende jetski of bobslee. Het knalgele vlieginstrument beschikt over een zestal armen met op ieder uiteinde twee coaxiale propellers. Deze twaalf propellers zijn krachtig genoeg om het apparaat inclusief passagier in de lucht te houden. In de drone is slechts ruimte voor één persoon. Vanaf deze positie kan het ding echter niet bestuurd worden – dit gebeurt vanaf de grond.

De oefenvlucht, te zien in het filmpje hieronder, bestond uit twee delen. In het eerste deel steelt de drone de show met een tal gewaagde manoeuvres. De UAV tolt door de lucht en maakt een paar indrukwekkende salto’s. Voor het tweede deel moest de dummy plaatsmaken voor oprichter en CEO van Drone Champions, Herbert Weirather. Op iets minder spectaculaire wijze zweeft de drone laag boven de grond.

Dronegame

De drone is ontwikkeld, eveneens door Drone Champions, met als doel een gloednieuwe virtuele dronegame te promoten: Drone Champions League – The Game. In het spel kunnen drone- en vliegfanaten zelf in first-person meemaken hoe het is om door de lucht te scheren, en tegen anderen te racen. Of stuntvliegen met de drone buiten het spel ook realiteit wordt, is jammer genoeg onduidelijk. Zo’n spel kan natuurlijk nooit tippen aan een werkelijke dronevlucht.

Bronnen: New Atlas, InceptiveMind

Beeld: Red Bull content pool

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes