Picture Perfect: als blikken konden doden

Loys Bakker

06 December 2021 09:00

leeuw

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een koninklijke maaltijd.

De Okavangodelta in Botswana is met een oppervlak van 15.000 vierkante kilometer de grootste binnenlandse uitmonding ter wereld. Met deze titel staat de delta dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van november tot en met april stroomt het natuurgebied vol met 11 kubieke kilometer water. En daar komen bijna duizend verschillende diersoorten op af, waaronder de leeuw en de buffel.

Lees ook:

Fotograaf Panos Laskarakis nam een foto van deze jager en prooi tijdens zijn bezoek aan de Botswaanse delta. Met deze plaat kreeg hij de tweede plaats in de categorie Animal Portraits van de inFocus Photography Contest 2021. Hij liet aan de organisatie weten dat een roedel van dertig hyena’s het feestmaal probeerde te jatten, maar tevergeefs. Eén blik van deze leeuwin was genoeg voor de aaseters om zich uit de voeten te maken. Gelijk hebben ze.

Bron: Nature inFocus

Beeld: Panos Laskarakis

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Foto's