KIJK 7/2019 is een extra dik nummer!

Laurien Onderwater

20 June 2019 07:59

KIJK

Vanaf vandaag ligt het nieuwste nummer van KIJK in de winkel en op de deurmat. Met op de cover: Project Apollo – Meer dan een man op de maan.

Het is deze maand precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste man voet op de maan zette. Dit kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom uitgebreid aandacht voor de hoogte- én dieptepunten van het Amerikaanse Apollo-programma in het extra dikke nummer van KIJK.

Verder in deze editie:

  • Jarenlang leek onderzoek uit te wijzen dat wij mensen een kwade, egoïstische inborst hebben. Maar nieuwe inzichten nuanceren dit.
  • Vrouwen kunnen kiezen uit een heel scala voorbehoedsmiddelen om niet zwanger te worden. Mannen hebben slechts twee opties: een condoom of sterilisatie. Waar blijft hun anticonceptiepil?
  • Bangladesh heeft te kampen met extreem weer en overstromingen. Nederlandse organisaties en bedrijven willen het land gaan helpen om het hoofd letterlijk boven water te houden.
  • De meest dure projecten zijn opgezet om donkere materie te betrappen. Maar – zo suggereren wetenschappers nu – je kunt ook gewoon naar een stelletje opgegraven stenen kijken.
  • “Iedereen weet wat erfelijkheid is. Of dat denken ze tenminste.” Wetenschapsjournalist Carl Zimmer stelt in zijn nieuwe boek dat we erfelijkheid veel te smal definiëren. KIJK sprak met hem.

KIJK 7/2019 ligt in de winkel tot en met 17 juli. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.


Meer Geen categorie