Ideaal leesvoer voor de vakantie: de KIJK Antwoordt-special

KIJK-redactie

01 July 2024 15:00

de cover van de KIJK Antwoordt special

In de zon lummelen met een tijdschrift en tegelijkertijd fascinerende feitjes leren? Dat kan met onze special KIJK Antwoordt!

“Hoe meer we leren, hoe minder we weten.” Het citaat is inmiddels zo vaak aan iemand toegewezen – van Socrates tot Lao-Tse en van George Bernard Shaw tot Albert Einstein – dat niet meer te achterhalen valt wie de wijze woorden als eerste sprak. Maar ze passen heel erg bij een special als deze. Op de KIJK-redactie loopt namelijk bij elkaar heel wat jaartjes aan kennis rond en toch gaat er bijna geen dag voorbij zonder dat we ons beseffen hoeveel we niet weten. We vragen ons dus continu van alles af.

Ook bij jullie, onze trouwe lezers, zijn die brandende kwesties kennelijk lastig te blussen. Gelukkig maar, want het zorgt ervoor dat onze mailbox steeds weer wordt gevuld met allerlei interessante en verrassende vragen. Is het handiger om de brandstoftank van een auto steeds maar halfvol te doen? Hoe snel valt een kogel? Kan een hond zich schor blaffen? Wat gebeurt er als je zonder ruimtepak de ruimte in gaat? Wat is een Wankelmotor? Zijn Beierse zwijnen radioactief…?

De leukste vragen én antwoorden hebben we verzameld in alweer het derde deel van onze special KIJK Antwoordt. Heel veel plezier daarmee!

Bestel hem in onze webshop of eenvoudig via de knop hieronder.


Meer KIJK antwoordt