KIJK tipt: al eens van een pocket companion gehoord?

KIJK-redactie

12 June 2024 09:00

R1 pocket companion

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: appen zonder apps met r1.

Zakkenmaat

r1 pocket companion

Al eens van een pocket companion gehoord? Wij ook niet, maar de r1 is er een. Dit zakcomputertje ter grootte van een blokje post-its biedt je een appvrije online ervaring. Oftewel: er zit kunstmatige intelligentie in, die leert hoe jij de apps op je telefoon gebruikt, en dat vervolgens voor jou kan doen. Oftewel-oftewel: je drukt op de push-to-talk-knop, je geeft een stemcommando, en de r1 voert je wens uit in de juiste app. Nooit van gehoord, maar zo’n pocket companion klinkt best goed.

Surf (met een ouderwetse app) naar rabbit.tech

Zakenmaat

Surface Pro 10 for Business van Microsoft

Eigenlijk is hij niet voor jou of voor mij. De Surface Pro 10 for Business van Microsoft – de naam zegt het al – is namelijk bedoeld voor zakelijke klanten. Deze convertible laptop met Intel Core Ultra-processors biedt extra veel in- en uitgangen, een duidelijk toetsenbord met grote en felle letters, een knappe front-facing-camera, wat verbeterde beveiliging én een anti-reflectief scherm. Bijna jammer dat jij en ik hem kennelijk niet mogen kopen.

Ondernemers kijken op microsoft.com

Het stikstofweb

Cover van Het stikstofweb

Ecoloog Wieger Wamelink praat je in dit boek in korte hoofdstukken bij over de wetenschap achter de stikstofcrisis. Wat doet stikstof precies met planten? En hoe verhoudt het stikstofprobleem zich tot klimaatverandering?

Meer info op bijvoorbeeld bruna.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 6-7/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Rabbit

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt