KIJK Tipt: Anti-kakker

KIJK-redactie

01 December 2021 09:00

'KIJK tipt'

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Anti-kakker

We verzinnen het niet. De Roomba j7+ heeft écht een antikak-garantie. Deze slimme robotstofzuiger herkent en ontwijkt namelijk huisdieruitwerpselen, zodat die niet óf worden uitgesmeerd over je keukenvloer óf gaan ronddobberen in de machine zelf. Sterker nog: de fabriek vervangt elk exemplaar dat (binnen een jaar) per ongeluk toch een keer wat keuteltjes opreutelt. Dit heet de Pet Owner Official Promise, al mag je zelf even nagaan wat het acroniem daarvan is. En beloofd: we verzinnen het niet.

Infodump op www.irobot.nl

Koptopper

Een groene koptelefoon. Nou ja… Het is in elk geval de meest duurzame draadloze oorspeaker die Logitech G ooit heeft gebouwd. De G435 Wireless Gaming Headset heeft namelijk een Carbon Neutralcertificering, wat betekent dat er CO2-compensaties worden gekocht om de milieudruk van de productie te beperken. Ook zijn de plastic onderdelen voor minstens 22 procent gemaakt van gerecycled spul én werd de papieren verpakking gemaakt van hout uit FSC-bossen. Klinkt goed, zeker voor een koptelefoon.

Oren naar? Kijk op www.logitechg.com

Modderklok

Is het een vliegtuig? Is het een raceauto? Of is het de G-Shock Mudmaster GWG-2000 van Casio? Inderdaad, dat laatste. Maar het horloge is wel gemaakt met forged carbon, wat ook wordt gebruikt in vliegtuigen en raceauto’s. Dus we snappen de verwarring. Het speciale materiaal (gebrouwen door koolstofdeeltjes in kunsthars te kneden) beschermt het polsklokje kennelijk nóg beter tegen zand, aarde en modder. En dat heb je wel nodig, als je bijvoorbeeld bestuurder bent van een vliegtuig of een raceauto.

Meer op www.g-shock.eu

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 12/2021.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt