KIJK Tipt: Het universum is een klootzak

KIJK-redactie

22-09-2021 09:00:00

Het universum is een klootzak

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Het universum is een klootzak

Waarom valt een boterham altijd met de besmeerde kant op de grond? Waarom zit ons lichaam vol gebreken? In dit boek grijpt Adriaan ter Braack wetenschappelijke disciplines aan om je het universum in al zijn facetten te tonen.

Uitgever Spectrum

Oude botten, nieuwe verhalen

In het Archeologiehuis Zuid-Holland kun je tot en met oktober 2022 de tentoonstelling Oude botten, nieuwe verhalen zien. Deze expositie gaat over het wetenschappelijke onderzoek naar archeologisch skeletmateriaal.

Ga naar de website

Casio GBD-200-9

Er zijn weinig zekerheden in het leven. Vooral nu fabrikanten hebben besloten dat sporthorloges ook móói kunnen zijn. Dat ze niet per se een schreeuwerige neonkleur en een design van beton moeten hebben. Maar gelukkig kun je ook in verwarrende tijden terugvallen op Casio. De GBD-200-9 van dit merk ziet er namelijk ouderwets lelijk uit. Een vierkant blok in een pijnlijke kleur, zoals het hóórt bij een sporthorloge. Voor actieve lui die van zekerheden houden.

De website is www.casio.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 10/2021, hier te bestellen.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt