KIJK tipt: een kekke projector met 4k UHD-resolutie

KIJK-redactie

05 June 2024 09:00

LG CineBeam Q, projector

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een kekke projector.

Kek

LG CineBeam Q

Ja, kek mag je de LG CineBeam Q wel noemen. Deze kekke projector belooft een cinematische ervaring met 4K UHD-resolutie. Bovendien is hij uitgerust met kekke technologieën zoals auto screen adjustment (voor autofocus zonder veel setup) en light drawing (voor sfeerlicht-achtige projecties). O ja, en er zit ook nog een kek handvaatje aan dat 360 graden in de rondte kan draaien. Kek, hoor.

Check lg.com

Fototip

Leica SL3

Als jij toevallig op zoek bent naar een nieuwe spiegelloze systeemcamera en bovendien weet wat een BSI CMOS full-frame-sensor inhoudt, wat een resolutie van 60 megapixels betekent, wat triple resolution-technologie doet, wat een ISO-waarde van 50 tot 100.000 oplevert, wat je met phase detection en depth mapping en contrast recognition kunt uitvoeren, wat de zekerheid van een IP54-certificering biedt én daarbij precies 6800 euro te besteden hebt… Dan is deze Leica SL3 misschien wel wat voor jou.

Nog meer specs op leica-camera.com

Roerige tijden

Schilderij van mensen op een schip

Tot en met 7 juli kun je deze tentoonstelling in het Sieboldhuis in Leiden nog bezoeken. Hierin leer je meer over de relatie tussen Nederland en Japan in het midden van de negentiende eeuw: een tijd vol veranderingen.

Meer op sieboldhuis.org

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 6-7/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: LG

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 










Meer KIJK tipt