KIJK Tipt: Lego én Pacman in een speelkast

KIJK-redactie

30 August 2023 09:00

Lego Pacman Arcade

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: nostalgie met Lego én Pacman.

Speelkast

Arcarde Lego Pacman

Pac-Man én Lego. Als de LEGO Icons PAC-MAN Arcade set daarmee je nostalgieknopje nog niet indrukt, dan weten wij het ook niet meer. Met 2651 felgekleurde steentjes bouw je zelf een ouderwetse arcadekast na – inclusief muntgleuf, joystick en een paar decoratieve gamepersonages. O ja: en een mechanische zwengel waarmee je Pac-Man en de spookjes door het doolhof kunt laten racen. Kost je 270 euro aan kwartjes, maar brengt je onbetaalbaar veel speelplezier!

Bestellen kan via lego.com

Topvlogger

PowerSot V10 vlogcamera van Canon

De PowerShot V10 van Canon is een camera voor vloggers. De handige videomaker weegt immers maar 211 gram en past makkelijk in je jaszak. Bovendien zijn onder meer een microfoon, een kantelbaar scherm en een standaard ingebouwd, waardoor content creators zelf alleen nog maar voor het gigantische ego hoeven te zorgen. En het beste: als 459 kijkers allemaal één euro doneren, dan is hij eigenlijk gewoon gratis.

Meer specs op canon.nl

Een lekkere dood

Koffie, cake, bitterballen of halva? We eten en drinken wat af als we rouwen. De rol van voedsel bij de dood staat tot en met 11 februari 2024 centraal in Museum Tot Zover te Amsterdam.

Meer info op totzover.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 9/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: LEGO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt