5 tips om je partner te houden

KIJK-redactie

14 February 2010 10:34

De wetenschap zet het voor je op een rijtje: hoe zorg je er als man voor dat je partner ná het romantische Valentijn bij je blijft?

Het etentje was geslaagd, het cadeautje dat je voor haar hebt gekocht, viel goed in de smaak, oftewel: Valentijn is afgelopen en het gewone leven begint weer. Maar hoe zorg je dat ze vervolgens bij je blijft? Vijf tips.

1) Emoties laten zien scoort hoog bij de vrouwen. Uit een onderzoek in 2006 onder 5000 stelletjes blijkt dat vrouwen het gelukkigst zijn in het huwelijk wanneer hun mannen hun emoties goed kunnen tonen. Dus, hoe klef het ook klinkt: laat je emoties zien, wees attent voor je vrouw (neem zomaar een bloemetje mee) en maak tijd vrij om samen iets te doen.

2) Voor de mannen die niets in het huishouden doen: zeg eens dankjewel. Onderzoek heeft laten zien dat wanneer een man bijvoorbeeld ‘dank je wel voor het wassen van mijn sokken’ zegt, zijn vrouw minder chagrijnig is over het feit dat zij alles in het huishouden moet doen.

3) Opgewonden voetbal aan het kijken op zondagavond? Tieren naar de scheids? Niet doen als je vrouw naast je zit. In een relatie hebben vrouwen liever geen agressieve mannen. Ook wanneer het op werk aankomt, geven vrouwen de voorkeur aan een man die met behulp van zijn vaardigheden aan de top is gekomen, niet door zijn – zij het subtiele –  agressieve gedrag.

4) Een andere goede manier om je relatie in stand te houden, is door in de wij-vorm te praten. Stellen die dat doen, kunnen beter conflicten oplossen en zo dus ruzies overleven. Daarnaast creëert het ook een gevoel van verbondenheid: het is ‘wij’ tegen de wereld.

5) De populairwetenschappelijke site LiveScience raad mannen ook aan om – letterlijk – op het hart van hun geliefden te letten. Hart- en vaatziekten zijn namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één in de westerse wereld. Dus bereid een romantische, maar gezonde maaltijd voor haar en ga met zijn tweetjes sporten. Niet alleen goed voor het hart, ook voor de relatie.

Bronnen: LiveScience, EurekAlert!


Meer Mens