Los jij de AIVD-kerstpuzzel op?

Laurien Onderwater

21 December 2018 08:59

AIVD kerstpuzzel

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst heeft zijn jaarlijkse kerstpuzzel gepubliceerd. Durf jij de uitdaging aan?

Alle boodschappen in huis voor Kerst? En liggen de cadeaus al netjes ingepakt onder de boom? Dat is mooi, want dat betekent dat je nu alle tijd hebt om de kerstpuzzel van de AIVD op te lossen. En, geloof ons, daar ben je niet in een uurtje mee klaar…

Cryptisch

De AIVD kerstpuzzel 2018 bestaat uit 27 vragen die los van elkaar worden opgelost. Zoals ieder jaar is ook deze editie gemaakt door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), die de cryptisch omschreven opgaven wederom zullen nakijken en beoordelen.

Dit jaar worden er voor het eerst bij het nakijken extra punten toegekend aan deelvragen die het minst vaak worden opgelost. De puzzelmakers willen deelnemers op deze manier aanmoedigen om geen antwoorden of overduidelijke hints te delen of te publiceren en ook de lastigste vragen op eigen kracht op te lossen, meldt de website.

Ready?

Oké, ben je er klaar voor? Download dan hier de AIVD kerstpuzzel 2018. Antwoorden insturen kan tot en met 15 januari 2019 (23.59 uur). De winnaar wordt zoals gewoonlijk beloond met eeuwige roem én de felbegeerde beker.

O ja, sinds dit jaar kun je de antwoorden direct kunt invullen in het opgavenformulier. Wel zo makkelijk. Succes!

Bron: AIVD

Beeld: 123 RF

Mis je toch nog één kerstcadeau? Bestel dan hier de KIJK-scheurkalender 2019! Deze staat vol intrigerende feiten uit de wereld van de wetenschap en technologie. Met leuke quotes, plus elke dag een ‘verjaardag’: van een bijzonder persoon of een opmerkelijke gebeurtenis. 


Meer Mens