1945 van maand tot maand

KIJK-redactie

05 May 2022 09:05

Tweede Wereldoorlog bevrijdingsdag

Vandaag herdenken en vieren we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog 77 jaar geleden. Maar hoe zag het jaar 1945 er in Nederland uit? In onderstaand artikel, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog-special van KIJK, krijg je een overzicht van dit jaar van maand tot maand.

Vond je dit een interessant artikel? In de 132 pagina’s tellende Tweede Wereldoorlog-special nemen we je mee langs de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit die periode. Van Hitlers opkomst tot de geboorte van de atoombom, van de slag om Berlijn tot de dodenmars van Bataan, en van de mythes rond kamikazepiloten tot het bijzondere verhaal van nazi-wetenschappers in Amerikaanse dienst.

In de Tweede Wereldoorlog was er sprake van weerzinwekkende wreedheid, maar ook van ongelofelijke moed. En hij bracht ons vooruitgang. Doordat oorlog voeren de menselijke vindingrijkheid prikkelt, hebben we aan deze zes jaren vol verbeten strijd en ellende allerlei uitvindingen op het gebied van techniek, geneeskunde en zelfs speelgoed te danken.

Kortom: WO II was veel meer dan een oorlog. Hij veroorzaakte politieke, economische en maatschappelijke veranderingen die tot op de dag van vandaag doorwerken. En daar kun je over blijven schrijven – en lezen.

Bekijk hier de preview:

Andere lezers zeiden over deze special

“Mooie aanvulling voor mijn collectie”

“Supertoffe special! Ga ik van genieten.”

“Geweldige en supermooie special! Ik ben al lid vanaf de allereerste maandelijkse editie ergens in de jaren 70 en altijd de KIJK met veel plezier gelezen maar deze keer stijgen jullie boven jezelf uit! Chapeau!”

“Wat een fantastische verrassing bij de normale uitgave. Er wordt door mijn zoons en ik gevochten wie hem mag lezen.”

Tweede Wereldoorlog
Bevrijdingsdag

Bestel hier de Tweede Wereldoorlog-special van KIJK voor €5,95. Dit is een unieke verzameling verhalen die je niet mag missen. 


Meer Mens