Boek: Je onvervangbare hersenen

Naomi Vreeburg

27 September 2017 13:00

je onvervangbare hersenen

Het boek Je onvervangbare hersenen geeft antwoorden op vragen als ‘Hoe word je verliefd?’ ‘Hoe kan het dat onze hersenen zo klein zijn?’ En ‘Waarom misleidt je brein je zo vaak?’ 

Je herinnert je iets beter als je het in kleur ziet. Taxichauffeurs ontwikkelen een grotere hippocampus door het moeten onthouden van alle straten in een stad. Je vindt een film leuker als je hem glimlachend bekijkt, in plaats van met een fronsend gezicht.

je onvervangbare hersenenHet zijn slechts drie van de weetjes die Kaja Nordengen in Je onvervangbare hersenen rondstrooit. In dit boek gaat de Noorse neurowetenschapper alle gebieden in het brein langs en vertelt ze waar die precies voor dienen.

Vind je dat saai klinken? Door de fascinerende en grappige anekdotes van Nordengen is het dat absoluut niet. Zo legt ze bijvoorbeeld het gps-systeem van onze hersenen uit aan de hand van haar eigen, belabberde richtinggevoel. In combinatie met haar vlotte pen levert dit een boek op dat je in één adem uitleest.

**** | 224 pagina’s | €19,99

Cover Kijk 10Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer KIJK tipt