Boek: Lingua

Naomi Vreeburg

28 December 2017 12:59

Lingua

In het boek Lingua neemt Gaston Dorren je mee op reis langs 69 Europese talen.

In 2012 verscheen Taaltoerisme van Gaston Dorren, onze KIJK Antwoordt-expert met een talenknobbel. Een boek met feiten en verhalen over 53 Europese talen. Het werd een regelrechte hit en verscheen even later onder meer in het Zweeds, Noors en Russisch.

En nu, vijf jaar later, komt Dorren terug met het boek Lingua – Dwars door Europa in 69 talen. Een uitgebreidere versie van Taaltoerisme die eveneens vol staat met boeiende weetjes over – inderdaad – 69 talen.

Wist je bijvoorbeeld dat in het Hongaars en het Fins een zelfstandig naamwoord meestal in het enkelvoud staat na een telwoord? Het is bijvoorbeeld ‘één hond’, maar ook ‘zes hond’. En enig idee op hoeveel continenten het Deens twee eeuwen geleden werd gesproken? Vier! Terwijl je het nu nog slechts in één landje hoort. Interessant toch? Een heerlijk boek, dat je in één teug uitleest.

**** | 256 pagina’s | €19,99

Je kunt het boek (ebook of paperback) bij AKO bestellen: Meer dan 20.000 eBooks – AKO.nl

KIJK 1/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer KIJK tipt