Boek: Van bacterie tot Bach en terug

Laurien Onderwater

20 September 2017 10:59

Bach tot bacterie

In het boek Van bacterie tot Bach en terug bespreekt auteur Daniel Dennett grote vragen als ‘hebben we een vrije wil’ en ‘wat betekent bewustzijn?’

Hebben we een vrije wil? En wat betekent bewustzijn eigenlijk? Een kleine greep uit de vragen die auteur Daniel Dennett hoopt te kunnen beantwoorden in zijn boek ‘Van bacterie tot Bach en terug’. Daarin smijt Dennett maar wat graag met moeilijke termen. Zo wordt de lezer geacht bekend te zijn met Shannons mathematische informatietheorie en de fonemische representatie van woorden. Zoals dat wel vaker met boeken gaat, kan het even lastig zijn om in te komen en volgt verder een boeiend verhaal dat je aanspreekt. Maar ook hier is helaas geen sprake van in Dennetts boek. Voor de filosofen onder ons kan dit boek wel degelijk boeiend zijn, maar we gokken dat Dennett op een grotere doelgroep inzette.

** | 560 pagina’s | €34,99

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer KIJK tipt