Boek: Waarom cola duurder is dan melk

KIJK-redactie

2016-07-06 15:55:48

Waarom cola duurder

In het boek Waarom cola duurder is dan melk legt Bas Haring op een leuke manier uit hoe economie werkt, maar hij vergeet af en toe iets.

Bas Haring is een ster in het in stukjes hakken van ingewikkelde onderwerpen. Aan de hand van melk, cola, zijn konijn, zijn vriendin en zijn varkentje legt hij heel helder uit hoe economie werkt. Hij maakt onze samenleving bijvoorbeeld een stuk overzichtelijker door die te zien als een schoolklas van dertig kinderen, van wie er twee ambtenaar zijn en eentje werkloos is.

Waarom cola duurder is dan melkDie aanpak is erg leerzaam, maar heeft wel een nadeel. Haring hakt alles in zulke logische stukjes dat hij daardoor een paar minder rationele krachten in onze economie, zoals uitsluiting of macht, te veel wegrelativeert. Zo concludeert hij bijvoorbeeld vrolijk dat een financiële ineenstorting niet dramatisch zou zijn – iets waar wij ons geld niet op zouden durven inzetten.

*** | 240 pagina’s | € 17,50

Tekst: Frank Mulder


Meer Artikelen

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.