Churchill beschuldigd van UFO-doofpotterij

André Kesseler

06 August 2010 10:00

In vrijgegeven stukken van het Britse ministerie van defensie wordt de Engelse premier Winston Churchill ervan beschuldigd dat hij een UFO-sighting onder de pet heeft willen houden.

Het Engelse Ministry of Defence gaf al een paar keer eerder geheime, UFO-gerelateerde stukken vrij die werden verzameld tussen het begin 1900 en het jaar 2000. Dat gebeurt in delen. In de meest recente lading (van in totaal 11.000 stukken) is een brief te vinden uit 1999 van de kleinzoon van een adjudant van Churchill.

Churchill-in-quebec-1944-23-0201a (1)

Volgens de kleinzoon had een RAF-verkenningsvliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog een UFO gezien die “zich geluidloos naast het vliegtuig leek voort te bewegen”. De man, wiens naam verder niet in de stukken wordt genoemd, beweert in zijn brief dat zijn opa vertelde dat Churchill meteen orders gaf om de zaak stil te houden. Hij deed dat met de woorden: “Deze gebeurtenissen moeten meteen worden geclassificeerd, omdat het paniek kan veroorzaken bij het grote publiek en iemands geloof in de kerk kan vernietigen.”

‘Opa’ zou, zo wordt verder in de brief beweerd, er zelfs zijn bijgeweest toen Churchill de kwestie opnam met generaal Dwight D. Eisenhower. Dat zou zijn gebeurd in een geheime bespreking over een hele reeks UFO-waarnemingen. De briefschrijver: “Deze gebeurtenis werd besproken door meneer Churchill en generaal Eisenhower en geen van hen wist precies wat er gezien was. Geen van beide wist een logische verklaring te geven voor de waarnemingen. Iemand opperde de mogelijkheid van een UFO, waarop meneer Churchill verklaarde dat het incident meteen voor vijftig jaar geclassificeerd moest worden en dat een toekomstige premier zich er maar een keer over moest buigen.”

Bron: The Independent

Beeld: André Kesseler


Meer Mens