‘Nu moet ik wel mijn rijbewijs halen’

Laurien Onderwater

27-05-2017 13:00:57

rijbewijs

Redacteur Laurien Onderwater wil van alles, wat keuzes maken lastig maakt. Bovenaan haar lijstje staat nu: haar rijbewijs halen en off-road rijden.

Ik heb een probleem: ik wil te veel. Altijd al last van gehad en dat maakte het kiezen van een studie op mijn achttiende er niet makkelijker op. Afijn, dat is allemaal goed gekomen, maar nu dient het volgende probleem zich aan. Wanneer je dit nummer koopt of op de deurmat krijgt, ben ik namelijk net 24 geworden. En ik heb nog steeds geen rijbewijs. Vrienden van mij, van dezelfde leeftijd, zijn inmiddels al beginnend rijder af, maar ik ben überhaupt nog geen rijder.

In dubio

En dat komt door het terugkerende probleem van te veel willen. Wil ik sparen voor mijn rijbewijs of voor die mooie reis? Wil ik sparen voor mijn rijbewijs of ga ik op kamers? Wil ik sparen voor mijn… Nou ja, de boodschap is denk ik wel duidelijk. En ik voelde de drang eerlijk gezegd ook niet zo, aangezien ik alles met de fiets of het openbaar vervoer kan bereiken.

Het keerpunt kwam pas enkele weken geleden toen mijn schoonmoeder een nieuwe auto kocht. Eentje waarvan ik altijd heb gezegd: dát wordt mijn eerste auto. Dus ja, nu moet ik mijn rijbewijs wel halen, want dan kan ik in die kleine maar stoere Alfa Romeo Mito rijden.

De Vector

Over stoere wagens gesproken: onlangs is de productie gestart van de Vector (pagina 62), een 4×4-terreinwagen van Nederlandse bodem, ontworpen voor het Korps Commandotroepen. Wat een bruut voertuig is dat. Ik ben dan ook een beetje jaloers op techjournalist Leonard van den Berg die een testrit in de Vector mocht maken op Experience Island in Noord-Brabant.

Toen ik de website van Experience Island bekeek, zag ik dat je er zelf ook een 4×4-terreinwagen kunt huren om daar off-road te rijden. Je voelt hem al aankomen: dat wil ik! Maar ja, daarvoor moet ik toch écht eerst mijn rijbewijs halen. Dit keer voeg ik de daad bij het woord: volgende maand ga ik met rijlessen beginnen. Ik heb er zin in!

O, had ik al gezegd dat ik ook mijn motorrijbewijs wil?

Deze redactioneel verscheen ook in KIJK 6/2017.

Beeld: Mark Onderwater

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar