KIJK op de wereld: goedkoop grondgebied

André Kesseler

19 February 2023 12:00

landbouwgebied

Iedere zondag vind je op onze website de mooiste en interessantste satellietfoto’s van de aarde. Deze week: van savanne tot landbouwgebied.

Ooit behoorde dit gebied tot de cerrado, de savanne van 2 miljoen vierkante kilometer die ongeveer 20 procent van het Braziliaanse grondgebied beslaat. Maar inmiddels zijn de vlakke delen van het ruige terrein omgetoverd tot vruchtbare landbouwgebieden waar enorme hoeveelheden soja, koffie, katoen en maïs worden verbouwd.

Lees ook:

Ze maakten de gemeente Luís Eduardo Magalhães tot het Braziliaanse hart van alles wat met landbouw te maken heeft. De gelijknamige stad groeide erdoor in tien jaar tijd van 20.000 tot ruim 50.000 inwoners. En de omringende landbouwgronden trekken onder meer boeren uit de VS, China, Nieuw-Zeeland en Nederland aan. Door de hoge prijs van de landbouwgrond in hun vaderland kunnen ze hun bedrijven daar niet laten groeien.

Maar hier, waar een hectare grond omgerekend zo’n 4500 euro kost, liggen nog wel kansen. Het zal je niet verbazen dat de lokale boeren niet zo heel enthousiast zijn over de instroom van al die buitenlandse concullega‘s.

Ook een goede Google Earth-locatie voor deze rubriek? Stuur dan een mailtje met de coördinaten en korte omschrijving naar [email protected].

Beeld: Google Earth


Meer Mens