3 complotten waar Trump in gelooft

KIJK-redactie

2016-08-20 11:00:13

POTUS

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump baart veel opzien met zijn grove taalgebruik. Maar hij is ook niet vies van een paar samenzweringstheorieën. Hier zijn er drie waar hij in gelooft.

1. De rechter en het kussen

Op 13 februari van dit jaar overleed plotseling Antonin Scalia, een bekend lid van het Hooggerechtshof. Scalia was 79 en had hartproblemen. Trump denkt dat de conservatieve jurist is vermoord doordat iemand een kussen op zijn gezicht heeft gedrukt.

2. Hoezo broeikaseffect?

In 2012 tweette Trump: de opwarming van de aarde is een door de Chinese regering bedachte hoax om Amerika economisch gezien op de rem te laten trappen. Later zei hij dat het als grap was bedoeld, maar hij blijft herhalen dat klimaatstudies China in de kaart spelen.

3. Obama de Afrikaan

Trump behoort ook tot de zogeheten birthers, mensen die beweren dat Barack Obama niet in de VS is geboren, maar in het Oost-Afrikaanse Kenia, net als zijn vader. Volgens hen had hij daarom nooit president van Amerika mogen worden.

Dit is een kader, behorende bij het artikel ‘De Clinton-clan’ over samenzweringstheorieën rond Hillary en Bill Clinton, dat je terugvindt in KIJK 9/2016. Deze editie ligt in de winkel van 25 augustus tot en met 21 september.

Vijf complottheorieën rond Hillary Clinton:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer informatie:

Tekst: Leo Polak

Beeld: Michael Vadon/CC BY-SA 4.0Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

Nieuwste editie

Met onder andere: Militair maatwerk - Bibberend of zwetend naar de top - De kracht van de kudde