5 favoriete boeken van Bin Laden

Naomi Vreeburg

06-05-2016 16:00:05

boeken van Bin Laden

Waar interesseerde Osama bin Laden zich in? Boeken gevonden in zijn schuilplaats geven er een beeld van. 

Tijdens hun inval in Osama bin Ladens huis maakten de Amerikaanse militairen onder andere een hele rits boeken en teksten buit. Ze geven een aardig inkijkje in de interesses van de terroristenleider. De vijf opmerkelijkste boeken van Bin Laden op een rijtje.

Bloodlines of the Illuminati

Bin Laden was zelf ook niet vies van complottheorieën, getuige dit boek over de zogenoemde Illuminati, een geheim genootschap dat achter de schermen de wereld zou regeren.

Checking Iran’s nuclear ambitionsboeken van Bin Laden

Al-Qaida heeft nooit een kernwapen kunnen bemachtigen. Maar Iran (bepaald geen vriend van Bin Ladens terreurgroep) werkte er wel aan. Zou ‘OBL’ daardoor gefrusteerd zijn geraakt?

Civil democratic islam. Partners, resources, and strategies

Publicatie van de RAND Corporation, een befaamde Amerikaanse denktank, over islam en democratie in de hedendaagse wereld. Was Bin Laden gematigd aan het worden?

America’s strategic blundersboeken van Bin Laden

Een overzicht van vijftig jaar Amerikaans veiligheidsbeleid, inclusief alle verkeerde afwegingen die daarbij zijn gemaakt. Ook voor terroristen is er blijkbaar geen beter vermaak dan leedvermaak.

Unfinished business. U.S. overseas military presence in the 21st century

Gaat over het nieuwe strategische model van de VS dat onder Bush vorm kreeg en door Obama werd geërfd. Diverse malen duiken de termen war on terror en special forces op.

Dit is een kader uit onze rubriek ‘Complot!’ die we in KIJK 6/2016 wijden aan de dood van Osama bin Laden. Dit nummer verschijnt op 26 mei tot en met 22 juni. 

Meer informatie:

Tekst: Tim van HamPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen