Drie psychotronische terreurtechnieken

KIJK-redactie

05-05-2018 10:40:04

Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat verborgen wapens het mogelijk zouden maken om burgers op afstand psychologisch te terroriseren of zelfs te brainwashen. Drie voorbeelden van deze zogenaamde psychotronische wapens.

1. Straling

Werd met name in de jaren tachtig gezien als een gevaarlijke, onzichtbare manier om burgers in het gareel te krijgen. Met magnetronstralen vielen organen op te warmen en met radiosignalen kunnen spionnen geheime boodschappen laten nestelen.

2. Alien-implantaten

Behoren tot de voorkeurswapens voor extremere mind control. Mensen die denken dat ze zulke implantaten dragen, kunnen die zelfs laten verwijderen door gespecialiseerde chirurgen. De Amerikaan Roger Leir was zo’n chirurg, maar hij bleek onnodig in zijn patiënten te snijden en is daarvoor veroordeeld.

3. Ultrasoon geluid

Zou eveneens psychotronisch wapentuig kunnen zijn, ondanks dat het onhoorbaar is omdat de tonen te laag of juist te hoog zijn. Het is onduidelijk of deze geluidsgolven werken, al denkt de psycholoog Richard Wiseman dat superlage bromtonen vervelend zijn, doordat ze bijvoorbeeld de ogen in hun kassen laat trillen.

Dit is een kader uit de Complot!-aflevering ‘Maak me gek’ te vinden in KIJK 6/2018. Deze editie ligt in de winkel vanaf 17 mei tot en met 20 juni. 

Meer informatie:

Tekst: Ronald Veldhuizen

Beeld: iStock/Getty Images

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen