De Comedy Wildlife Awards 2019: een selectie

Laurien Onderwater

19-11-2019 08:59:53

Er zijn verschillende manieren om mensen attent te maken op het belang van dierenconservatie. Een manier is een jaarlijkse fotowedstrijd houden waarbij de grappigste platen worden gekozen.

Dat is precies wat de Comedy Wildlife Photography Awards inhouden. Dit jaar kwamen er zo’n 4000 inzendingen binnen, afkomstig van 68 landen. De winnaars van verschillende categorieën zijn afgelopen week bekendgemaakt, maar de algemene winnaar is Sarah Skinner die deze foto van een speels welpje nam. De plaat kreeg de toepasselijke titel Grab life by the… En het is niet moeilijk te raden welk woord er op de drie puntjes komt te staan. Skinner won een trofee en een safari in Kenia met haar foto.

Grab life by the… © Sarah Skinner

Runners up

Vlado-Pirsa schoot deze plaat van twee bijeneters die middenin een heftige ruzie lijken te zitten.

Tom Mangelsen kiekte deze jonge, ontspannen chimpansee. We gokken dat de foto op vrijdagmiddag om vijf uur is genomen.

© Tom Mangelsen

Minder blij moet deze witte reiger zijn geweest met zijn douche… De hilarische foto is door TilakRaj Nagaraj genomen.

© TilakRaj Nagaraj

En deze otter is er zojuist achtergekomen dat zijn jonkie wel erg op de buurman lijkt.

Alle gekheid op een stokje, we hopen natuurlijk van harte dat deze fotowedstrijd nog jaren kan worden gehouden en daar zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor. Bekijk hier alle foto’s.

Bron: The Comedy Wildlife Photography Awards

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's