Domino’s repareert wegdek dat pizza’s ruïneert

Laurien Onderwater

13-06-2018 15:59:57

Domino's

Pizzaketen Domino’s is wegen in Amerika aan het herstellen, zodat bezorgers pizza’s onaangetast bij de mensen thuis kunnen leveren.

Kuilen in de weg vindt niemand leuk. Het maakt een autorit stukken minder comfortabel en kan zelfs schadelijk voor je vervoersmiddel zijn. Maar pizzabezorger Domino’s is er om een heel andere reden niet blij mee: een slecht wegdek ruïneert de pizza’s! En aangezien Amerika nou niet bepaald bekendstaat om zijn uitstekende wegen, nam de pizzabakker het heft in eigen handen.

Paving for pizza

De pizzaketen liet in een persbericht weten het zat te zijn dat gaten in de weg hun ‘geweldige pizza’s’ verpesten. Daarom is het begonnen met het repareren van het wegdek in verschillende Amerikaanse steden. Het bedrijf heeft nu al gaten, scheuren en hobbels in wegen gefixt in Bartonville (Texas), Milford (Delaware), Athens (Georgia) en Burbank (Californië).

Amerikanen kunnen via de website pavingforpizza.com ook stemmen in welke stad de volgende wegen moet worden hersteld. Alle wegdekken die door Domino’s worden gerepareerd, worden ook rijkelijk versierd met het logo en de slogan van de pizzabakker.

Natuurlijk is dit een heel goede stunt van de keten, maar het feit dat een particulier bedrijf dit moet oplossen, geeft ook aan dat het niet al te best is gesteld met de infrastructuur van Amerika. Dus – hup hup – aan de slag. Make America great again.

Bronnen: Popular Mechanics, Paving for Pizza

Beeld: Domino’s Pizza

Lees ook:

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar