Filmpje: bliksem treft Washington Monument

Laurien Onderwater

09 June 2020 14:32

Washington Monument

Een nieuwskanaal in Washington D.C. legde onlangs vast hoe de bliksem herhaaldelijk insloeg op het iconische monument. Bekijk de beelden!

Donderdag op vrijdagnacht werd Washington geteisterd door een flinke onweersbui. En hoewel dat niet heel bijzonder is, was het wel opmerkelijk toen de bliksem op een gegeven moment insloeg in de 169 meter hoge obelisk die in de stad staat: het Washington Monument. Een van de luchtcamera’s van nieuwszender WUSA9 hing op juiste plek en legde het tafereel vast:

Lees ook:

Hoe mooi de beelden ook zijn, het Washington Monument wordt wel vaker getroffen door de bliksem. Gelukkig is de punt van de marmeren obelisk uitgerust met genoeg bliksemafleiders.

Tijdens die hevige onweersnacht in de Amerikaanse staat raakten ook nog twee bewakers van de National Guard gewond. De mannen waren gelukkig niet direct getroffen door de bliksem, maar stonden vlakbij een boom die dat wel was. De guardsmen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Bronnen: Popular Mechanics, The Washington Post

Beeld: WUSA9

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes