Flat Earthers geloven wel in klimaatverandering

Laurien Onderwater

2018-09-01 08:59:21

platte aarde klimaatverandering

Hoewel Trump klimaatverandering niet serieus neemt, doen aanhangers van de Flat Earth Society dat wél. Waarom? Omdat daar genoeg bewijs voor is.

Hoeveel argumenten er ook zijn dat de aarde rond is; platte-aarde-aanhangers moeten er niks van weten. Alle modellen van een ronde aarde die seizoenen, verduisteringen, zonsopkomsten en zonsondergangen perfect beschrijven? Leugens, zeggen de Flat Earthers. Foto’s van de ronde aarde vanuit de ruimte? Overheidssamenzweringen.

Het zal je dan ook verbazen dat wanneer de Flat Earth Society werd gevraagd of klimaatverandering dan wél echt is, hun antwoordt ‘ja’ was, omdat daar ‘genoeg bewijs voor is gevonden’.

Lees ook: 8x platte-aarde-gelovers die de publiciteit haalden

Overweldigend bewijsmateriaal

In juli vroeg een twitteraar zich af of platte-aarde-aanhangers in klimaatverandering geloven.

De Flat Earth Society reageerde al snel op het bericht, dat onlangs viraal ging, doordat de Amerikaanse sociale nieuwswebsite Reddit het had opgemerkt. Het antwoord van de organisatie luidde: “Jazeker. Het zou erg onverantwoord zijn om iets in twijfel te trekken met zoveel overweldigend bewijsmateriaal, en iets dat ons zo direct als soort bedreigt.” Is je broek al afgezakt van verbazing?

Het is overigens niet de eerste keer dat onze (en andermans) mond openvalt van verbazing door wat Flat Earthers hebben gezegd. Eind vorig jaar vroeg Elon Musk zich namelijk op Twitter af waarom er geen Flat Mars Society bestaat, aangezien een dergelijk genootschap er wel is voor duizenden platte-aarde-aanhangers. Hun antwoord? “Anders dan bij de aarde is bewezen dat Mars rond is“.

Bronnen: Twitter, Live Science

Beeld: iStock

KIJK 9/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys