Google brengt populairste Halloween-kostuums in kaart

Naomi Vreeburg

28-10-2015 13:00:02

Google helpt de Amerikanen een handje om geen afgezaagd kostuum uit te kiezen voor Halloween.

Over drie dagen trekken de Amerikanen weer alles uit de kast om er zo eng, grappig of – waar sommige tienermeisjes naar streven – sexy mogelijk uit te zien. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je dezelfde outfit als je buurman hebt uitgekozen bij de plaatselijke feestwinkel. Om deze gênante situatie enigszins te voorkomen, heeft Google nu een interactieve kaart van de VS ontwikkeld waarop te zien is welk Halloween-kostuum het populairst is.

En niet alleen voor de hele VS is een ranking gemaakt, maar ook per stad kun je de top 5 zien. En hoe weet Google dit dan? Daarvoor maakt nerd kostuumde gigant gebruik van zijn eigen zoekmachine. Uit de miljarden zoekopdrachten die er dagelijks worden gedaan, filtert Google de kostuum-gerelateerde navragen.

Zo kom je te weten dat ze in Altoona, Pennsylvania, helemaal wild zijn van giraffenoutfits en is Poison Ivy – de vrouwelijke schurk die het leven van Batman er nou niet bepaald gemakkelijker op maakt – helemaal hot in Eureka, Californië. In Greenville (South Carolina) ben je het minst origineel als je een, jawel, nerd-kostuum aantrekt. Harley Quinn is over heel de VS genomen het populairste kostuum, gevolgd door karakters uit Star Wars.

Toegegeven, in Nederland en België kunnen we hier weinig mee, maar het is leuk om even mee te spelen. En dat kun je hier doen.

Bron: FrightgeistLivesciencePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens