Gratis voor abonnees: de Koude Oorlog-special

KIJK-redactie

17 November 2022 12:38

Koude Oorlog-special

Ben je abonnee van KIJK? Dan krijg je de Koude Oorlog-special gratis meegestuurd bij KIJK 12/2022. Vanaf 17 november is de speciale uitgave ook in de winkels te koop.

De Spaanse-Amerikaanse schrijver, dichter en filosoof George Santayana schreef al in 1905: “Zij die zich het verleden niet kunnen herinneren, zijn gedoemd het te herhalen.” Daar is deze special voor; om ons eraan te blijven herinneren hoe de Koude Oorlog is ontstaan en hoe de strijd tussen oost en west de wereld decennialang in zijn greep heeft gehouden.

Het is een goed moment om daarbij stil te staan. Niet alleen laten de recente gebeurtenissen maar weer eens zien hoe kwetsbaar vrede is. Het is ook 75 jaar geleden dat president Harry S. Truman voor het Amerikaanse congres zijn Truman Doctrine uiteenzette en daarmee het startschot gaf voor die Koude Oorlog. Alles daarover en nog veel meer vind je in deze bijzondere KIJK-special. 

Blader door de nieuwe special:

Bij abonnees valt de Koude Oorlog-special op de deurmat, samen met KIJK 12/2022. Gelukkig is de speciale uitgave ook te bestellen in onze webshop met gratis verzending.


Meer Mens