KIJK 5/2010 verschenen!

KIJK-redactie

09 April 2010 11:15

Vanaf vandaag in de winkel: KIJK 5/2010. Met als thema: succes!

Rond dit thema hebben we ons best gedaan zo verschillend mogelijke onderwerpen te bedenken, om die vervolgens uiteraard op de bekende KIJK-manier aan te pakken. Zo boog Jop de Vrieze zich over de vraag ‘Waarom wordt de ene persoon succesvol en de andere niet?’, uiteraard gewapend met wetenschappelijke argumenten (p. 14).

Een aantal van de factoren die daarmee te maken hebben, pasten we toe op de lijsttrekkers Jan-Peter Balkenende, Job Cohen, Geert Wilders, Mark Rutte en Alexander Pechtold. Wie maakt dankzij eigenschappen als lengte, geboortedatum en handdruk de meeste kans om straks premier te worden? (Eveneens p. 14 en verder.)

KIJK 5/2010In de rubriek ‘In 5 minuten’ richten we ons op het WK voetbal, en dan natuurlijk met name op de vraag wat bij zo’n toernooi tot succes leidt. (Want daar kan Nederland onderhand wel weer eens wat van gebruiken.) Zie p. 22.

Redacteur André Kesseler bespreekt verder in ‘Slagen op het slagveld’ zeven grootse militaire successen (p. 24). Diens collega Jean-Paul Keulen pakt het wat groter aan en vraagt zich af hoe een mogendheid kan uitgroeien tot een hypermacht; een beschaving die in feite de hele wereld beheerst (p. 60).

Maar ook voor de keerzijde van de medaille is er aandacht. Zie bijvoorbeeld het artikel over eugenetica (p. 70), ‘6 valkuilen van succes’ (p. 58) en het interview met Bas Haring, die succes een illusie noemt (p. 32).

Links, filmpjes en andere informatie rond de artikelen en rubrieken in dit nummer? Klik hier voor een overzicht.

Het ‘succesnummer’ van KIJK ligt in de winkel van 8 april tot en met 5 mei 2010, voor een speciale actieprijs van € 2,95!


Meer Mens