KIJK 8/2018 in de winkel!

Laurien Onderwater

19 July 2018 07:59

KIJK 8/2018

Ren naar de winkel, want de allernieuwste editie van KIJK ligt in de schappen. Met op de cover: 50 jaar doorbraken in science en tech.

In 1968 kwam KIJK voor het eerst op de markt. Precies vijftig jaar geleden dus! Maar het tijdschrift had nooit zo lang kunnen bestaan als onderzoekers en technici stil hadden gezeten. In een halve eeuw tijd zijn er veel mijlpalen in de wetenschap en de technologie geweest waar we over konden schrijven. Daarom lees je in KIJK 8/2018 een terugblik op de belangrijkste ontwikkelingen per vakgebied.

Verder in dit nummer:

  • Het zal je wellicht niet verbazen dat er ooit een poging is gedaan om de wrede leider van de Volksrepubliek China, Mao Zedong, om te leggen. En deze poging brengt de nodige complottheorieën met zich mee.
  • Een Russische natuurkundige probeert een oplossing te geven voor de zogenoemde Fermi-paradox: als het in het heelal wemelt van de intelligente aliens, waarom zijn ze dan nog nooit op visite geweest bij ons?
  • Door een burenruzie vele kilometers hiervandaan werd er begin 2018 te weinig stroom geleverd. Resultaat: digitale klokken liepen korte tijd achter. Is het Europese stroomnetwerk zo kwetsbaar?
  • Online-porno is een ongezonde zaak, vindt Gary Wilson. Hij schreef er een boek over, en dat maakte KIJK nieuwsgierig.

KIJK 8/2018 ligt in de winkel tot en met 22 augustus voor 5,99 euro. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.

Beeld cover: SPL/Getty, NASA, CERN, iStock/Getty

Bewerking: Jan Willem Bijl


Meer Mens