KIJK & Luister is terug met podcast over complotten

Laurien Onderwater

2021-06-09 09:18:07

In deze nieuwe serie van KIJK & Luister bespreken Hassan el Maroudi en KIJK-redacteur Laurien Onderwater elke keer een samenzweringstheorie. Deze aflevering met hoofdredacteur en ervaringsdeskundige André Kesseler gaat over misschien wel het bekendste complot: worden op de streng bewaakte basis Area 51 aliens en hun ruimtevaartuigen verborgen?

Een geheim complex op een afgelegen locatie, streng bewaakt door mannen in camouflagepakken. Betere ingrediënten kan een samenzwering niet hebben.

We hebben het hier natuurlijk over Area 51, een militair terrein ter grootte van Zwitserland dat ruim 120 kilometer ten noordwesten van Las Vegas ligt. Het is al jaren het middelpunt van een van de hardnekkigste samenzweringstheorieën die de wereld ooit heeft gekend. In dat dorre stuk Amerika zou de overheid onder de zwaarst mogelijke beveiliging bizarre en geheimzinnige dingen met buitenaardse wezens en hun ruimteschepen doen.

KIJK-hoofdredacteur en ervaringsdeskundige André Kesseler reisde in 2009 af naar het gehucht Rachel in de Amerikaanse staat Nevada waar Area 51 ligt. In deze aflevering vragen we hem het hemd van het lijf over de streng bewaakte basis en de complottheorieën die over Area 51 de ronde doen.

De podcast KIJK & Luister is te beluisteren op Spotify, iTunes en JUKE.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

KIJK Zomernummer

Haal deze extra dikke editie nu in huis!