Man knabbelt eigen kruk

kijkmagazine

24-06-2018 10:59:29

Knabbelkruk Bron: All Purpose Nik

Meubelstuk maken, maar geen gereedschap in huis? Geen zorgen, blijkbaar heb je dat helemaal niet nodig!

We get it – dingen die je zelf hebt gemaakt, zijn het leukst. Maar misschien draafde ontwerper Nik Bentel een beetje door. Hij maakte een kruk met slechts één stuk gereedschap: zichzelf – zijn handen en tanden.

Nutteloos

Wie van ons kan er anno 2018 nog zeggen niet afhankelijk te zijn van technologie? Of je dat te gek is, is een tweede, maar heb je je wel eens afgevraagd hoe je ervoor zou staan als je al die technologie nu opeens niet meer zou hebben? Ontwerper Nik Bentel heeft dat wel gedaan, en is blijkbaar niet blij met zijn antwoord.

Bentel, ofwel All Purpose Nik, is klaar met hoe nutteloos wij en onze lijven zijn geworden. Hij maakte wat lijkt op een kunstproject/amateurdocumentaire waarin hij ‘onderzoekt’ hoeveel hij kan bereiken zonder al onze technologie. En met technologie heeft hij het niet alleen over het internet of smartphones – zelfs ‘normaal’ gereedschap zoals een hamer is uit den boze.

Knabbelkruk

De eerste halte in Niks maffe reis was het maken van een kruk, zonder daar ook maar iets van gereedschap aan te pas te laten komen. Gelukkig is Niks vader ‘toevallig’ houtbewerker van beroep, en kon hij zijn zoon (na hem ‘waarom?’ te hebben gevraagd) een aantal broodnodige tips geven.

Het resultaat van al dat harde werk is deze kruk. Niet bijzonder mooi én vrij gammel, maar wel een kruk. Bron: All Purpose Nik.

Relatief zacht hout leek om overduidelijk redenen het beste idee en na met veel moeite hout ‘gekapt’ te hebben, knaagde, knabbelde en krapte Nik onder begeleiding van vader Bentel het hout net zo lang tot hij alle nodige onderdelen voor een kruk had. Met bloederig tandvlees, zere kaken en splinters in zijn tong maakte de ontwerper in een weekend bovenstaande kruk. Was het het waard?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Als je dit soort bizarre, arty ‘knutselprojecten’ leuk vindt, zal je Niks ‘andere werk’ vast ook kunnen waarderen. Onder andere doet hij – onder het mom van ons lichaam weer nuttig maken – poging zichzelf als meubelstuk te verkopen – spoiler: daar zit niemand écht op te wachten.

Bronnen: New Atlas, All Purpose Nik

Beeld: All Purpose Nik/Nikolas Bentel

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes