Los jij de AIVD kerstpuzzel op?

Laurien Onderwater

13-12-2019 08:59:24

AIVD kerstpuzzel

Daar is hij weer: de jaarlijkse kerstpuzzel die de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst heeft bedacht.

Het is bijna kerst en dan kun je rekenen op de beruchte puzzel van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Dus ben je dit jaar vrijgesteld van het kerstdiner bereiden: waag je dan eens aan het lastige raadsel!

De kerstpuzzel

Net als voorgaande jaren bestaat de kerstpuzzel uit meerdere opgaven die los van elkaar gemaakt kunnen worden. Ook is er een thema waarvoor op verschillende punten in de puzzel hints zijn verborgen. Je vindt de opgaven en het antwoordformulier hier.

De oplossingen kun je tot en met 14 januari 2020 (deadline: 23.59 uur) insturen. Het e-mailadres staat op de eerste pagina van de puzzel.

Na afloop krijg je je score toegezonden. Tenminste, als je meer dan nul punten weet te behalen. Degene die de meeste punten heeft verzameld, mag zichzelf de winnaar noemen en ontvangt een beker.

Juniorvariant

Op de eerste pagina van de AIVD kerstpuzzel 2019 staat dat er dit jaar voor het eerst een aparte juniorpuzzel wordt uitgebracht. Deze is speciaal gemaakt voor jongere puzzelaars van 10 tot en met 15 jaar. (Overigens mag je als oudere deelnemer natuurlijk ook een poging wagen.)

Dus liever de junioreditie maken? Download dan hier de opgaven van de AIVD juniorkerstpuzzel 2019.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens