Man lanceert zichzelf om platte aarde te bewijzen

Laurien Onderwater

23-11-2017 08:59:35

platte aarde

Om te bewijzen dat de aarde echt plat is, lanceert deze Amerikaan zichzelf met een home made rocket.

De 61-jarige limousinechauffeur Mike Hughes – die zichzelf Mad Mike noemt, en wij snappen waarom – is ervan overtuigd dat de aarde niet rond, maar plat is. En om zijn gelijk te bewijzen laat hij zichzelf lanceren in een raket die hij in de afgelopen jaren zelf in zijn garage heeft gebouwd.

Proefvlucht

Het is niet de eerste keer dat Mad Mike omhoog knalt met een zelfgebouwde raket. In 2014 lanceerde hij zichzelf vanuit een achtertuin in Arizona, maar dat ging niet helemaal gesmeerd. De lancering ging goed, maar na 400 meter “kreeg de zwaartekracht vat op hem”, en maakte Mike een flinke smak. Hij had drie dagen nodig om van deze crash enigszins te herstellen.

Dat hij door dat incident niet tot inkeer is gekomen, blijkt uit het feit dat hij aanstaande zaterdag een tweede poging gaat doen. Zijn door stoom aangedreven raket bestaat uit verschillende slooponderdelen, en een camper (die hij kocht op Craigslist, de Amerikaanse Marktplaats) doet dienst als lanceerplatform. En, o ja, wanneer hij zichzelf lanceert zaterdag is dat ook meteen de eerste proefvlucht van de raket.

En aangezien deze test al niet lekker verliep, vragen we ons af hoe het zaterdag zal gaan:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Raadselachtig

De plaats van lancering is in spookstad Amboy die in de Mojavewoestijn ligt. Hier zal Mike met een snelheid van ruim 800 kilometer per uur over schieten, waarbij het de bedoeling is dat hij een afstand van 1,6 kilometer aflegt.

Hoe hij in zo’n korte afstand wil bewijzen dat de aarde plat is, is ons een raadsel. Maar goed, we zullen het zaterdag meemaken. We hopen natuurlijk wel dat de stunt met een sisser afloopt. Maar voor de zekerheid laat Mad Mike, naar eigen zeggen, toch wat extra voedsel achter voor zijn vier katten.

Update: Mad Mike heeft zijn plannen om zichzelf te lanceren in zijn zelfgemaakte raket gecanceld. Reden hiervoor: technical difficulties en Mike zou niet over de juiste vergunningen beschikken.

Bronnen: Popular Mechanics, Science Alert

Beeld: Mad Mike Hughes

Lees ook: Top secret: de aarde is plat

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis