NASA komt met selfie-app

Laurien Onderwater

23-08-2018 15:59:03

NASA selfie-app

Naast alle serieuze bezigheden hebben we ook een hoop lol op de redactie. Dus toen we hoorden dat de NASA een selfie-app heeft gelanceerd, moest die natuurlijk worden uitgeprobeerd.

We willen je niet ontmoedigen, maar de kans dat je het in het leven schopt tot een astronaut is erg klein. Zeg maar gerust nihil. Gelukkig komt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA met een nieuwe smartphone-app, waarbij je je toch eventjes in de ruimte waant.

Kies je achtergrond

De bedoeling is dat je in de app met je telefoon een selfie neemt, zodat je hoofd terechtkomt in een ruimtepak. Vervolgens kun je ook nog uit verschillende achtergronden kiezen, waaronder de Krabnevel, Cassiopeia A, de Melkweg, de Orionnevel et cetera.

Een paar leden van de redactie hebben de app alvast voor je getest. Zie hier de (hilarische) resultaten:

Hoofdredacteur André vindt het maar eng in de Sombreronevel (een spiraalstelsel in het sterrenbeeld Maagd).

Beeldredacteur Margriet vindt de Helixnevel – die zich op een afstand van 650 lichtjaar van de aarde bevindt – wel interessant.

Coördinerend redacteur Naomi waant zich even in de Spider Nebula. Gelegen in het sterrenbeeld Auriga (Voermaan) ligt dit gebied op ongeveer 10.000 lichtjaar afstand.

Freelancer Nick voelt zich erg thuis in de Kerstboomcluster, onderdeel van een sterrenhoop die zich in het sterrenbeeld Eenhoorn bevindt.

Webredacteur Laurien vindt de Andromedanevel (gelegen in het sterrenbeeld Andromeda) maar wat leuk.

O, en KIJK-mascotte Fred Skelet mocht ook een tripje naar de ruimte maken. Geloof alleen niet dat zijn zuurstoftank in orde was:

De app is voor Apple-gebruikers in de App Store te downloaden en in Google Play voor Android-gebruikers.

Bron: NASA JPL

KIJK 9/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis