Vijf bijzondere babymaak-campagnes

KIJK-redactie

29-09-2020 14:00:00

onderbevolking

Een aantal landen kampt al jaren met te weinig baby’s, met als gevolg een forse vergrijzing. Hoe krijg je mensen aan de kinderen? Volgens sommige landen is het antwoord reclame maken. Vijf hilarische voorbeelden.

1) Mentos

Singapore laste in 2012 een ‘Nationale Nacht’ in voor de inwoners om van bil te gaan en hun “patriottisme te laten exploderen”. Voor zo’n climax is blijkbaar een frisse adem nodig, want de overheid lanceerde de campagne met mintsnoepjesmaker Mentos.

2) Win een auto

Vladimir Poetin riep een ‘Dag van de Verwekking’ in het leven om Russen aan de baby’s te krijgen. Op 12 september heeft iedereen vrij en dus tijd voor seks. In de stad Oeljanovsk konden stellen prijzen winnen als ze een baby kregen, zoals een auto of een koelkast.

3) Lichten uit

Zuid-Korea heeft met een kindertal van 1,1 nu al te maken met een ongelofelijke krimp. Om stelletjes te helpen stoppen met overwerken en thuis eens te ontspannen – lees: seksen – gaan op elke derde woensdagavond van de maand de kantoorlichten uit.

4) Robotbaby

Hoewel Japan een plan heeft om de krimpende bevolking overeind te houden, hoopt de overheid dat er ook wat meer Japanse baby’s ter wereld komen. Wetenschappers willen de eierstokken aan het rammelen krijgen door jonge vrouwen kennis te laten maken met Yotaro, een schattige robotbaby die gorgelt, huilt en lacht als een echte zuigeling.

5) Vakantieseks

Boek een romantische vakantie, stelde een Deens reisbureau met goedkeuring van de overheid voor, want op vakantie hebben stellen veruit de meeste seks. Later konden ouderen met een kleinkinderwens vakanties boeken voor hun eigen kroost om zo het kindertal op te krikken.

Dit is een kader uit het artikel ‘Het gevaar van de glazen bol’ te vinden in KIJK 11/2020. Deze editie ligt in de winkel vanaf 15 oktober tot en met 18 november.

Meer informatie:

Tekst: Ronald Veldhuizen

Beeld: iStock/Getty Images

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis