Overnachting in dit Japanse hotel kost 83 eurocent

Laurien Onderwater

25 November 2019 14:29

Voor nog geen euro slaap je in dit hotel in de Japanse stad Fukuoka, maar dan verwachten de hoteleigenaren wel een tegenprestatie.

Grote kans dat je nog nooit van de Japanse stad Fukuoka hebt gehoord, en dat terwijl de plaats ruim 1,5 miljoen inwoners telt. Fukuoka ligt op het eiland Kyushu en als we de reisprogramma’s moeten geloven, valt er genoeg te beleven. Tetsuya Inoue runt er het hotel Asahi Ryokan dat van zijn oma is. Probleem is alleen dat de zaken niet zo goed gaan. Daar heeft de 27-jarige Inoue wat op bedacht: voor honderd yen (circa 83 eurocent) kun je er overnachten in kamer 8. Maar daar staat wel wat tegenover.

Lees ook:

Livestream in Fukuoka

De Japanner wil je verblijf in kamer 8 namelijk live uitzenden op YouTube, zodat anderen ernaar kunnen kijken.  (“Jonge mensen hechten niet zoveel waarde aan privacy”, voegde hij er nog aan toe.) Bij meer dan 4000 kijkuren kunnen er advertenties op het YouTube-kanaal worden geplaatst en stroomt het geld binnen. Dat het idee aanslaat, blijkt wel uit het feit dat het kanaal bijna 12.000 abonnees heeft en de livestream meer dan 150.000 weergaven.

Gelukkig zitten er wel beperkingen aan. Zo is er natuurlijk beeld, maar zit er geen geluid bij, zodat (telefoon)gesprekken van gasten niet kunnen worden afgeluisterd. Ook hangen er geen camera’s in de badkamer en mogen logees het licht uitdoen.

Inoue introduceerde het idee een maand geleden en sindsdien hebben vier gasten dankbaar gebruikgemaakt van het goedkope aanbod. Je kunt reizigers creepy vanachter je schermpje volgen op het YouTube-kanaal One Dollar Hotel.

Bron: CNN

Beeld: Asahi Ryokan

KIJK 12-2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Mens