Picture Perfect: adembenemend stekkie

Naomi Vreeburg

2019-11-11 08:59:35

Chulalongkorn

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: koninklijk onderkomen in een grot.

Koning Chulalongkorn regeerde over Thailand van 1868 tot 1910 en heeft een prima indruk gemaakt. Door velen wordt hij gezien als de beste leider die het land ooit heeft gehad. Chulalongkorn, ook wel bekend als Rama V, weet in deze periode te voorkomen dat Thailand – toentertijd Siam geheten – als kolonie in handen valt van de Fransen.

Toen de koning aan het eind van de negentiende eeuw op bezoek kwam in Khao Sam Roi Yot, een nationaal park tussen Bangkok en Surat Thai, werd hij dan ook hartelijk ontvangen. Én hij mocht op een prachtig plekje slapen: in de Phraya Nakhon Cave.

Chulalongkorn

© Mikhail Gnatkovskiy/Shutterstock

De grot, waar een tempel voor Chulalongkorn werd geplaatst, kun je nog altijd bezoeken – al dan niet met een gids. Je moet er wel een hike van zo’n halve kilometer door een bos voor over hebben. Deze afstand klinkt niet als een zware opgave, maar van het klimmen tegen de steile heuvel kun je aardig pijn in je kuiten krijgen.

Bronnen: My Modern Met

Beeld: Mikhail Gnatkovskiy/Shutterstock

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys