Picture Perfect: Narwal de pup

Laurien Onderwater

18-11-2019 08:59:04

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: hondje Narwal heeft een staart tussen zijn ogen groeien.

Maak kennis met Narwal. Deze pup houdt net als zijn soortgenoten van spelen, knuffelen en kauwen op dingen waarop hij helemaal niet mag kauwen. O ja, en hij heeft een staart tussen zijn ogen groeien, vandaar dat hij naar ‘de eenhoorn van de zee’ is vernoemd.

© Mac’s Mission

De verlaten pup werd onlangs naar opvangcentrum Mac’s Mission in Missouri gebracht toen hij slechts enkele weken oud was. Er is (nog) geen noodzaak om het extra staartje operatief te verwijderen, omdat Narwal er geen last van heeft. Röntgenfoto’s lieten zien dat de secundaire staart een derde van de grootte van zijn werkelijke staart heeft.

Narwal is nog niet beschikbaar voor adoptie, omdat hij nog iets meer moet groeien. Bovendien wil het personeel van het dierenopvangcentrum er zeker van zijn dat de staart later niet alsnog een probleem vormt. We hebben zo’n vermoeden dat als het eenmaal zover is, het niet lang duurt voor het hondje is geadopteerd.

Bronnen: BBC News, Washington Post

Beeld: Mac’s Mission

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's