Pokerspelers massaal aan de drugs

KIJK-redactie

06 June 2010 16:00

Een onderzoek van de Nova Southeastern University in Florida toont aan dat maar liefst 80 procent van de pokerspelers wereldwijd één of meer prestatiebevorderende middelen gebruikt.

Vaak gaat het hierbij om relatief onschuldige middeltjes als energiedrankjes of koffie, maar ook marihuana, amfetaminen en medicijnen als valium worden regelmatig gebruikt. Een kleinere groep neemt zelfs zijn toevlucht tot cocaïne tijdens het kaarten.

“Uithoudingsvermogen is belangrijk voor iedere pokerspeler omdat pokertoernooien of cash games vele uren kunnen duren”, zo zegt Clauson. Van de mensen die hun prestaties met wat voor middel dan ook willen verbeteren, zegt 73 procent dat te doen om zich beter te kunnen concentreren. Daarnaast probeert 11 procent de zenuwen onder controle te krijgen en nog eens 11 procent slikt iets om wakker te blijven.

Voor dit onderzoek ondervroeg Clauson deelnemers aan het grootste toernooi ter wereld, the World Series of Poker (uiteraard in Las Vegas), en pokerspelers die online hun centjes bij elkaar proberen te bluffen. Onder de geïnterviewde zaten professionele spelers, maar ook semi-profs en amateurs.

Bronnen: Slideshare van het onderzoek, Nova Southeastern University, via PhysOrg.com

Beeld: John Nyberg


Meer Mens