Spieren zijn hier niet in trek

KIJK-redactie

29 March 2010 16:00

Mannen die zich dagelijks naar de sportschool slepen om indruk te maken op de Nederlandse dames, kunnen beter emigreren naar gebieden waar men over het algemeen minder gezond is. Daar liggen gespierde mannen beter in de markt.

Lisa DeBruine van de Universiteit van Aberdeen onderzocht in dertig verschillende landen waar gespierde mannen het best in de smaak vallen. Ze keek hierbij naar de zogenoemde National Health Index (NHI) van een land; een optelsom van de World Health Organisation waar zaken als levensverwachting en sterftecijfers in worden meegenomen.

Volgens DeBruine zijn brede macho’s geliefder in ‘ongezondere’ landen, die laag scoren op de NHI. De voorkeur voor sterke, brede mannen is volgens haar te wijten aan het feit dat gespierde mensen vaak als gezond worden gezien, in tegenstelling tot hun minder getrainde concurrenten. En in landen met relatief veel gezondheidsproblemen wordt dat belangrijker gevonden dan in gebieden met minder gezondheidsissues.

Dat voor sommige vrouwen een flinke spierpartij staat voor een goede gezondheid, is goed nieuws voor de mannelijke krachtpatsers. En dat konden ze ook wel gebruiken. Eerder onderzoek toonde namelijk aan dat gespierde mannen door de vrouw gezien worden als asociaal en oneerlijk. Daarnaast zouden de goed getrainde heren volgens de dames eerder geïnteresseerd zijn in korte relaties en worden ze zelfs gezien als slechte partners. Al is dat wel enigszins afhankelijk van de menstruale cyclus van de vrouw.

Bronnen: PhysOrg.com

Beeld: dmscs


Meer Mens