Techionista: een slimme tampon

KIJK-redactie

05-06-2016 13:00:19

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: dames, maak kennis met de tampon 2.0

Het Internet der Dingen is vorige week opgeschrikt door een nieuwe telg in de familie. Naast de slimme thermostaten, pillendoosjes, kijkgaatjes en lampen is er nu ook… een slimme tampon: My.Flow. Jazeker.

Hoe werkt de tampon?

Allereerst, kleine disclaimer: de tampon zelf is niet slim. Sterker nog: het ding is net zo dom als elke andere tampon, maar wel voorzien van een heel lang koordje. Dat extra lange koordje plug je in een clip-on wearable (denk iPad Shuffle) en dan kan de ‘slimmigheid’ beginnen. Zodra je tampon bijna vol is, krijg je een seintje via de app. Dat gaat volgens de makers de horror van doorlekken voorkomen. Bovendien gaat het toxic shock syndrome tegen, wat je kunt oplopen als je een tampon te lang laat zitten.

Wat vinden we daarvan?

Tja… zeg nou zelf: hoe vaak heb jij te maken gehad met een witte-broek-gone-wrong-incident in je menstruerende leven? Hopelijk nooit, of misschien één of twee keer? En als het dan gebeurde, was dat dan tijdens je menstruatie of was het een onverwachte ongesteldheid die ineens doorzette? Want in geval van dat laatste kan een wearable als My.Flow ook niets voor je betekenen; tenzij je van plan bent dat ding ook te dragen als de rode vlag niet uit hangt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Als je zo bang bent voor menstruatieperikelen dat je graag maandelijks zo’n vijf dagen lang tampons met extra lange koordjes draagt, die je moet bevestigen aan een freaking wearable om je in te seinen wanneer dat ding eruit moet… dan heb ik niets gezegd. Dan is My.Flow misschien dé oplossing voor je. Maar ik ga er voor de meeste vrouwen vanuit dat het met een beetje gezond verstand zou moeten lukken een tampon te verwisselen vóórdat horrorscenario’s ontstaan. Ook zonder wearable.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar