Tentoonstelling: Erasmus Experience

KIJK-redactie

2016-11-23 11:00:15

Erasmus

Het is een van de bekendste Nederlandse filosofen: Desiderius Erasmus. Tijd dus voor een tentoonstelling over hem.

Het gedachtegoed van Desiderius Erasmus is niet bepaald toegankelijk voor het grote publiek. Daar wil de Bibliotheek Rotterdam, die de grootste Erasmuscollectie ter wereld in beheer heeft, verandering in brengen met een permanente tentoonstelling waarin belangrijke onderwerpen uit het oeuvre van de Nederlandse filosoof wordt uitgelicht.

Toch staat volgens conservator Adrie van der Laan niet Erasmus centraal, maar de bezoeker. Die wordt namelijk uitgedaagd om over allerlei verschillende stellingen een standpunt in te nemen en die met een digitale Erasmus te bediscussiëren. Zo komen zowel de voor- als de nadelen van je keuzes naar voren.

De tentoonstelling prikkelt je zo om over je eigen mening na te denken en is bovendien prachtig opgebouwd. Jammer alleen dat de Erasmus Experience aan de kleine kant is.

*** | Bibliotheek Rotterdam | gratis entree | open tijdens bezoekuren bibliotheek 


Meer Artikelen

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.