Uilskuikens worden aangezien voor aliens

Laurien Onderwater

17 November 2019 10:59

Toegegeven, sommige uilskuikens zien eruit alsof ze van een andere planeet komen. Dit filmpje houdt de gemoederen dan ook flink bezig.

Uilen zijn majestueuze vogels, dat staat als een paal boven water. Hun kroost ziet er in het begin echter minder flamboyant uit. Niet zo heel gek dus dat mensen ze vaak verwarren met ander wezens, maar aliens? Deze gelijkenis wordt vaak gemaakt en bij het zien van onderstaand filmpje (uit 2017 maar onlangs opnieuw viral gegaan) snap ik dat.

Bouwvakkers stuitten twee jaar geleden op de kale krielkippen, beter bekend als oostelijke kerkuilen (Tyto javanica),  in Visakhapatnam, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Andhra Pradesh. Waarschijnlijk waren de uilskuiken in het filmpje slechts 2 à 3 weken oud en hadden ze daarom nog geen volledig verendek. Dat in combinatie met de grote ogen en lange poten geeft de vogels inderdaad een buitenaards voorkomen.

Bronnen: Twitter, Popular Mechanics

Beeld: 123RF

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Filmpjes