Welke peniseigenschappen vinden vrouwen belangrijk?

Naomi Vreeburg

22-07-2015 13:00:27

Zwitserse onderzoekers hebben vastgesteld wat vrouwen de meest belangrijke eigenschappen van een penis vinden.

Eerder dit jaar werd de gemiddelde piemellengte bepaald; mannen kunnen zich daar namelijk erg over opwinden. En zo kunnen nog meer eigenschappen van hun jongeheer ze onzeker maken. Maar wat vinden vrouwen qua uiterlijk nu echt belangrijk aan een mannelijke geslachtsdeel? Dit hebben psycholoog Norma Katharina Ruppen-Greeff en haar collega’s onderzocht. Ze publiceerden hun bevindingen in het wetenschappelijk tijdschrift The Journal of Sexual Medicine.

Lengte niet heel belangrijk

Twintig penissen werden door de onderzoekers van alle kanten op de gevoelige plaat vastgelegd, waaronder de geslachtsdelen van tien heren die een operatie hadden ondergaan omdat hun meatus, de opening van de urinebuis, aanvankelijk op een verkeerde plek zat. De foto’s werden vervolgens bekeken door 105 vrouwen van 16 tot 45 jaar die moesten aangeven welke acht piemeleigenschappen ze het belangrijkst vonden.

Op nummer 1 stond het zogenoemde ‘algemene cosmetische vertoon’, dus of de boel er in grote lijnen netjes bijhangt. De tweede plek werd bemachtigd door het wel of niet aanwezig zijn van schaamhaar, gevolgd door de huid, de omtrek en de eikelvorm. De grootte van de penis stond op nummer 6 en het uiterlijk van het scrotum op 7. De minst belangrijke eigenschap vonden de dames de plaats van de meatus.

Serieus

Hoe vermakelijk dit onderzoek ook is, er zat een serieuze reden achter. Mannen die de opening van hun urinebuis operatief moeten laten verplaatsen, zijn vaak bang dat hun geslachtsdeel er raar uitziet. Zij kunnen opgelucht ademhalen, want de dames vinden dit onderdeel blijkbaar helemaal niet interessant. En nou ja, de studie geeft de wat minder groot geschapen heren misschien ook weer een boost.

Bronnen: Journal of Sexual Medicine, The IndependentPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis