25 september: Naturalis-festival mét KIJK Live!

kijkmagazine

02-07-2015 16:00:05

Naturalis After Dark Festival

Bestel nu met korting je kaarten voor het Naturalis After Dark Festival op 25 september in Leiden – waar ook KIJK zijn opwachting zal maken.

A night at the museum – maar dan echt. Dat is het Naturalis After Dark Festival, dat op 25 september wordt gehouden in het Leidse Naturalis. Van 20.00 uur tot 1.15 uur krijg je op allerlei plekken verspreid over het museum een bijzonder mix van wetenschap, literatuur, kunst, natuur, filosofie en muziek voorgeschoteld. Waaronder een speciale editie van KIJK Live! over extreme wetenschap!

Wat je onder meer mag verwachten van dit grootst opgezette festival:

  • Sterrenkundige Vincent Icke legt uit hoe tijd, ruimte en deeltjes samen tot jou leiden.
  • Deeltjesfysicus Ivo van Vulpen (bekend van KIJK Live!) legt uit wat het higgsdeeltje, de relativiteitstheorie en de quantummechanica met ons dagelijks leven te maken hebben.
  • Paleontologen Jelle Reumer en Anne Schulp werpen een kritische blik op dinosaurusfilms.
  • Natuurkundige Ronald Hanson vertelt wat er wel en niet kan met teleportatie.
  • Wetenschapsjournalist (en KIJK-auteur) Jop de Vrieze komt met smeuiige verhalen over de beestjes op je lijf.
  • Moleculair bioloog Kevin Beentjes bespreekt de biodiversiteit in Star Wars.
  • Wetenschapsjournalist (en KIJK-auteur) Bruno van Wayenburg maakt speciaal voor de avond komische uitlegfilmpjes.

Kijk hier voor meer informatie over het programma. Het volledige blokkenschema wordt in september bekendgemaakt, maar wij zien hierboven al genoeg redenen om gelijk een online kaartje veilig te stellen. Dat kan op deze pagina.

Tot en met 1 augustus krijg je een early-bird-korting en kosten de tickets 13,50 euro per stuk. Daarna wordt de prijs 17,50 euro, op de avond zelf betaal je aan de kassa 20 euro.

Meer informatie over het door KIJK georganiseerde deel van de avond maken we binnenkort bekend!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt